Isamaa saadikud Riigikogus

Helir-Valdor Seeder

Urmas Reinsalu

Priit Sibul

Riina Solman

Andres Metsoja

Aivar Kokk

Tõnis Lukas

Mart Maastik

Jaanus Karilaid

Jüri Ratas

Kes me oleme

1988. aastal loodi Eesti Rahvusliku Sõltumatuse partei (ERSP). 1992. aastal loodi viie erakonna – Eesti Kristlik-Demokraatliku Erakonna (1988), Eesti Kristlik-Demokraatliku Liidu (1989), Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (1989), Vabariiklaste Koonderakonna (1990) ja Eesti Liberaaldemokraatliku erakonna ühinemisel esmalt valimisliit “Isamaa” ja hiljem Rahvuslik Koonderakond “Isamaa”.
ERSP ühines 1995. aasta valimiste järel Isamaaga ja nii moodustus Isamaaliit. 2002. aastal loodi erakond Res Publica. IRL moodustati Isamaaliidu ja Res Publica liitumisel 2006. aastal. IRLi otsustas 2018 aasta 2. juunil muuta nime ja minna edasi nime all Isamaa.

Isamaa tegevuse mõte ja eesmärk on meie kestmine rahvana nii, et igaüks saab anda endast parima ja kedagi ei jäeta maha.

Isamaal on pea 7000 liiget, meie liikmed juhivad 28 Eesti omavalitsust, meil on parlamendis 10 liiget.

Euroopa Parlamendis kuulume Euroopa Rahvapartei fraktsiooni. Euroopa valimistel saime “seitsmenda koha”. Suurbritannia lahkumise korral Euroopa Liidust asub tööle Isamaa saadik Riho Terras. Euroopa Rahvapartei fraktsioon on Euroopa Parlamendi suurim fraktsioon.
Isamaa on ainus Eesti erakond, mis kuulub Euroopa Rahvaparteisse.

Riigikogu on Eesti rahva esinduskogu, kuhu kuulub 101 liiget. Eesti Vabariigi Põhiseaduse § 59 kohaselt kuulub Riigikogule seadusandlik võim. Isamaa on esindatud 10 saadikuga.

Isamaasse kuulub kogu Eestis 28 omavalitsusjuhti.

Mille eest me seisame

ISAMAA on Euroopa Rahvapartei liige. Euroopa Rahvapartei on Euroopa suurim poliitiline jõud, mis koondab tsentristlikke ja kristlik-demokraatlikke erakondi. Euroopa Rahvapartei saadikurühm on Europarlamendi suurim.
Tutvu Euroopa Rahvapartei poliitilise platvormiga siin.

Tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjon (ITRE)
Tehistaip digitaalsel ajastul erikomisjon (AIDA)
Põllumajanduse ja maaelu arengu komisjon (AGRI) asendusliige
ELi-Ukraina parlamentaarse assotsiatsioonikomitee delegatsioon
Euronesti parlamentaarne assamblee delegatsioon

Isamaa erakond

Helistage meile

+372 6 240 403

Kirjutage meile

info@isamaa.ee

Asukoht

Paldiski mnt. 13 Tallinn 10137

Sotsiaalmeedia

Kirjuta meile